27/5/11

Juntes de Govern Local. Retallades que convenen.

En el nostre municipi, la Junta de Govern Local es convocava cada quinze dies i estava composada per tres persones (el nombre màxim que permetia la llei en el nostre cas). A més, s'hi convidava a 4 més perquè hi assistissin. Així, es muntava un sistema perquè sis persones poguessin cobrar la bonica quantitat de 1.200 Euros per cap. Les sis persones eren, com no podia ser d'una altra manera, els sis regidors socialistes (tots menys l'alcalde), que volien cobrar una sustanciosa assistència. Tant és així, que poques vegades fallaven a la Junta de Govern, malgrat que, sovint a alguns, se'ls trobava a faltar en els plens.

Mensualment, les Juntes de Govern significaven que es paguessin a per sis regidors 7.200 Euros cada mes, que suposen 86.400 Euros anuals sense tenir en compte les despeses de dietes, quilometratge i les assistències a plens i d'altres reunions. Si a aquesta despesa li sumem els càrrecs de confiança i el sou desorbitat a dedicació parcial que tenia l'alcalde, el tema es dispara.

Ara estem davant l'oportunitat que aquest abús es sol.lucioni. Personalment, accepto un alcalde mileurista amb dedicació parcial per un municipi com el nostre i uns regidors de govern que costin -de mitjana- 300 Euros al mes. Res de càrrecs de confiança; tenim funcionaris que estan més qualificats que càrrecs polítics posats a dit per pagar favors.

Com quedarien els números:

El cost anual de l'alcalde fins avui: 55.000 Euros anuals(compto la Seguretat Social i diria que quedo curt)
L'alcalde justament pagat costaria:      21.000 Euros anuals
                                                         34.000 Euros d'estalvi.

Sis regidors de govern 2007 - maig 2011: 86.400 Euros Anuals.
Sis regidors de govern justament pagats:   21.600 Euros Anuals.
                                                                64.800 Euros d'estalvi.

M'estalvio el càrrec de confiança, m'estalvio 30.000 Euros segurs (m'estic quedant curt).

Ens podem estalviar, sense aprofitar-nos de ningú i sense explotar als pobres regidors, 128.800 Euros anuals, que són més de 515.200 Euros per tot el mandat. Aquest establiment de retribucions al govern els pot fer una oposició responsable a un govern en minoria. Fins i tot, ho pot fer un govern de coalició que sigui auster i responsable.
I retallant per aquí, podrem allargar per allà. I com que vam allargar per aquí, han hagut de retallar per allà i endeutar a les generacions futures.

NOTA: Accepto correccions als números realitzats; només cal que en deixeu evidència als comentaris, tant sí és per excés o per defecte.