1/7/11

Pressupost Alternatiu.

Toca persistir. Els mesos passen ràpid i el 2012 està aquí mateix. El govern de Dosrius és reaccionari, però els que proposem alternativa som, a vegades reactius, quan convé ser proactiu i no està només pendent del que diuen, del que fan i del que no faran mai.

Havent aterrat a l'ajuntament una nova oposició -5 regidors amb empenta i gent al darrera que els dóna suport-, es podrien plantejar l'elaboració d'uns pressupostos pel 2012 que siguin alternatius als que el govern té l'obligació de presentar a finals de 2011, com a primera demostració del que suposaria aplicar a diferents prioritats que les de l'actual govern els impostos que es recapten a la ciutadania.

A més, en breus dies, hauran d'assistir a la comissió especial de comptes; fet que dóna informació real de com ha anat, en xifres, l'exercici 2010.

Per tant, amb un pressupost de 2010 pràcticament tancat, juntament amb l'aprovat de 2011, el pla de sanejament econòmic finacer, amb gent que en sàpiga una mica de números que treballi en equip i rebent assessorament sobre certes especificitats del pressupost de l'ajuntament, es pot començar a perfilar un document tècnic pel 2012 on, malgrat que moltes partides venen molt condicionades per les despeses fixes de l'ajuntament, es pugui reflectir que té un cost d'oportunitat destinar diners per segons quins temes en perjudici d'altres.

I enllaçar-ho tot aquest esforç amb la simulació d'un procés participatiu en l'elaboració dels pressupostos seria posar-li la cirereta.